Новий баланс сил: хто з міністрів ризикує втратити посаду

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог
Віталій Куликполітичний експерт

Експерти і політтехнологи припускають, що до осені деякі високопосадовці можуть позбутися міністерських посад. Однак є й відомства, очільники яких упевнено сидять у своїх кріслах.

Про те, що жодних кадрових змін не відбудеться в Міністерстві внутрішніх справ, в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог, засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко.

«Зміни можливі ближче до осені. Проте однозначно, що замінити Авакова буде нереально. Його впевненість заснована на серйозних політичних дивідендах. Також говорять про заміну в.о. міністра охорони здоров'я Супрун, але її кандидатура навряд чи під сумнівом. З точки зору лобіювання МОЗ зараз дуже підігрує міжнародним фармацевтичним фірмам, а вони повязані з людьми, які фінансують низку проектів у міністерствах і відомствах», - вважає політтехнолог.

Водночас, за її словами, дуже нестійка ситуація в Мінінфраструктури.

Роки йдуть, обіцянки лишаються: що політики щороку обіцяють українцям у червніУ продовженні рубрики «Ретроспектива», яка традиційно виходить на «Слові і Ділі» в перші дні кожного місяця, пропонуємо Вашій увазі огляд найважливіших обіцянок українських політиків, які вони озвучили в червні 2014, 2015 та 2016 років.

«Міністр Омелян поки балансує. Він уже стояв у черзі на звільнення, але поки втримався завдяки певним кулуарним домовленостям. Крім того, він зумів донести до суспільства інформацію про низку своїх успіхів, у тому числі очікуваний вихід на український ринок лоукостера Ryanair. Як би там не було, він прекрасно розуміє, що все ж може позбутися посади. Відповідно - прагне забезпечити собі політичне майбутнє, а воно пов'язане з публічністю», - пояснила Одарченко.

У свою чергу, політолог Віталій Кулик припускає, що кадрові зміни торкнуться посади очільника Міністерства палива та енергетики.

«Питання є до НАК «Нафтогаз». Також може відбутися розмін між фракціями «Блоку Петра Порошенка» і «Народного фронту» по посадах омбудсмена і голови Рахункової палати. Невирішена ситуація з керівником Державної фіскальної служби», - міркує він.

Експерт не виключив перестановок у правоохоронних органах, оскільки подібні наміри має Президент, але вони стосуватимуться заступників Авакова, а не самого міністра.

Як відомо, нещодавно премєр запевняв, що жодних змін в уряді не буде, однак за останні два тижні з міністерських посад вже пішли очільники Мінагрополітики та Мінінформполітики Тараса Кутовий і Юрій Стець.

Детальніше про те, що політики щороку обіцяють українцям у червні, – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: