У Генштабі повідомили, чому ухвалили рішення призивати офіцерів запасу

Читать на русском
У Генштабі підкреслюють те, що військовослужбовці, які будуть проходити службу на офіцерських посадах, в район проведення АТО надсилатися не будуть.
Владислав Селезньов

Призов офіцерів запасу пов'язаний з необхідністю в забезпеченні первинних офіцерських посад персоналом.

Про це заявив спікер Генерального штабу Владислав Селезньов в інтерв'ю виданню «Українські новини», передає «Слово і Діло».

Донбас під обстрілами: ознаки ескалації і загрози нової катастрофи в регіоніСпівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова оцінив ризики ескалації в зоні АТО і гуманітарної кризи на Донбасі.

«Цей процес пов'язаний з тим, що є нагальна потреба в забезпеченні первинних офіцерських посад персоналом. Були проведені відповідні розрахунки і було встановлено, що є вакантні посади офіцерів запасу в підрозділах забезпечення. Йдеться про первинні офіцерські посади в небойових частинах», - прокоментували в Генштабі.

Також Селезньов повідомив, що в Генштабі підкреслюють те, що військовослужбовці, які будуть проходити службу на офіцерських посадах, в район проведення АТО направлятися не будуть.

Гройсман пропонує удвічі збільшити витрати України на оборонуПрем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає за необхідне збільшити видатки України на оборону з 130 до 260 мільярдів гривень.

«Ми постійно наголошуємо на тому, що військовослужбовці, які будуть проходити службу на офіцерських посадах, в район проведення АТО відправлятися не будуть. Це принципова позиція. Направлення в район АТО будуть здійснюватися тільки після укладення офіцером контракту і подання відповідного рапорту. І до того ж, перед тим як відправити дану категорію військових в район АТО, вони будуть проходити підготовку не менше 3 місяців в навчальних центрах», - прокоментував Селезньов.

Нагадаємо, що в Генштабі похвалили призовників з Донецької та Луганської областей.

А під час призову офіцерів запасу серед випускників військових кафедр українських вищих навчальних закладів громадяни чоловічої і жіночої статі можуть залучатися до служби на рівних умовах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: