В Генштабі розповіли про умови призову жінок-офіцерів запасу

Читать на русском
У Збройних Силах України проходять службу понад 23 тисячі військовослужбовців-жінок, у тому числі 3,2 тисячі жінок-офіцерів.

Під час призову офіцерів запасу серед випускників військових кафедр українських вищих навчальних закладів громадяни чоловічої та жіночої статі можуть залучатися до служби на рівних умовах.

Про це 30 травня під час брифінгу для ЗМІ повідомив начальник головуправління персоналу, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міноборони.

«Всі – чоловіки й жінки будуть призиватися на рівних умовах. Хочу зазначити, що жінки довели свою спроможність виконувати завдання, в тому числі в районах проведення АТО, не гірше за чоловіків», – зауважив він.

«Ми пишаємося такими жінками. Тож жінки будуть також залучатися до служби визначеним порядком», – зазначив генерал-лейтенант.

За даними Головного управління персоналу ГШ ЗС України, станом на кінець травня 2017 року у Збройних Силах України проходять службу понад 23 тисячі військовослужбовців-жінок, у тому числі 3,2 тисячі жінок-офіцерів.

Зазначимо, що змінами до наказу Міністерства оборони України від 27.05.2014 № 337 визначено перелік ВОС і штатних посад, на які дозволяється призначати військовослужбовців-жінок: стрільців, снайперів, розвідників, кулеметників, гранатометників, механіків-водіїв, інструкторів з тактичної медицини, навідників, зенітників, техніків, командирів відділень, командирів бойових машин та інших спеціальностей.

Як повідомлялося, 30 травня міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на службу в 2017 році.

Також у Генштабі похвалили призовників з Донецької та Луганської областей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: