Очільники Генштабів країн НАТО зустрінуться з Муженком та обговорять Росію

Читать на русском
У штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу пройде нарада на рівні начальників Генеральних штабів із залученням колег з України та Грузії.

Вища військова інстанція НАТО, військовий комітет, 17 та 18 січня проведе в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу нараду на рівні начальників Генеральних штабів із залученням колег з України та Грузії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з поширеною інформацією, учасники зустрічі «проведуть широкі дебати про Росію», в яких візьмуть участь і начальники Генштабів України та Грузії. Учасники дадуть функціональну оцінку командній структурі НАТО, обговорять питання стану оборони та стримування, а також реалізацію ініціативи «проекції стабільності».

У середу пройдуть засідання комітету з партнерами з Грузії та України. Дискусія з грузинською стороною буде присвячена результатам оборонної реформи й планам реалізації партнерського пакета НАТО-Грузія. Нарада з Україною, повідомляється в комюніке, дозволить оновити оцінку ситуації з безпекою в країні й поблизу її кордонів, а також розглянути перебіг реформ у секторах оборони й безпеки.

На другий день зустрічі на останньому засіданні начальники генштабів «обміняються поглядами на Росію й на ті виклики, які вона представляє для Альянсу».

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг пояснив активність Альянсу на східних кордонах. Водночас новообраний президент США Дональд Трамп назвав НАТО застарілим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: