В Україні стартує проект «Антикорупційна ініціатива ЄС»

Читать на русском
Ініціатива триватиме три роки. Внесок Єврокомісії на її функціонування складає 15 млн євро, Міністерства закордонних справ Данії – 1,34 млн євро.

У Клубі Кабміну України сьогодні, 1 червня, відбудеться запуск проекту «Антикорупційна ініціатива ЄС», а також прес-брифінг віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе та єврокомісара Йоганнеса Гана.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

«У четвер, 1 червня, о 15:10 – 16:10 в приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України відбудеться запуск проекту «Антикорупційна ініціатива ЄС» і прес-брифінг віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе та комісара ЄС із питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнеса Гана», - йдеться у повідомленні.

Ратифікація асоціації України і ЄС: що це означає на практиціПолітолог-міжнародник оцінив рішення про ратифікацію Асоціації України з ЄС і пояснив, що це може принести Києву на практиці.

Метою антикорупційної ініціативи ЄС є посилити спроможність новостворених антикорупційних інституцій і зміцнити зовнішній контроль за процесом реформ з боку Верховної Ради, громадянського суспільства та медіа. Вона посилить спроможності новостворених антикорупційних інституцій щодо ведення розслідувань, здійснення кримінальних переслідувань та покарань випадків корупції.

Також ця ініціатива зміцнить спроможність Комітету Верховної Ради з питань запобігання й протидії корупції ретельно досліджувати законодавство у сфері боротьби проти корупції та стежити за впровадженням реформи. Аби допомогти українському парламенту із цими завданнями, буде створено Консультаційну раду міжнародних експертів.

Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок з 17 по 31 травняЗа період з 17 по 31 травня Слово і Діло зафіксувало 7 нових обіцянок від Кабінету міністрів України.

Крім того, вона сприятиме залученню громадянського суспільства та медіа до антикорупційної діяльності, особливо в регіонах. Ініціатива допомагатиме місцевій владі, що підтримує справжні зміни, та готова до співпраці з організаціями громадянського суспільства, запроваджувати цілий комплекс антикорупційних заходів у муніципалітетах.

Ініціатива триватиме три роки. Внесок Єврокомісії на її функціонування складає 15 млн євро, Міністерства закордонних справ Данії – 1,34 млн євро.

Нагадаємо, єврокомісар Ган під час свого візиту до України 1-2 червня ознайомиться із прогресом у боротьбі з корупцією, проведенням реформи децентралізації та обговорить допомогу територіям на сході держави.

Раніше Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна відстає від графіку імплементації угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: