Єврокомісар Хан відвідає Україну з офіційним візитом

Читать на русском
Європейський комісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан відвідає Україну з візитом 1-2 червня.

Комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан відвідає Україну з офіційним візитом 1-2 червня 2017 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії, передає «Слово і Дело».

В Європу без віз: що потрібно знати про отримання біометричного паспорта в УкраїніЗ моменту голосування Європарламенту за безвізовий режим з Україною біометричні закордонні паспорти отримали вже понад 100 тисяч українців.

Повідомляється, що Хан має намір відвідати Київ, Маріуполь і Дніпро, в якому 2 червня візьме участь у відкритті Центру розвитку місцевого самоврядування.

Раніше повідомлялося, що доповідача щодо скасування віз між Україною та ЄС висунули на посаду єврокомісара.

Зокрема, прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов висунув депутата Європарламенту, члена правоцентристської партії GERB Марію Габріель, яка виступала доповідачем щодо скасування віз між Україною та ЄС, на пост єврокомісара від Болгарії. На посаді єврокомісара Габріель замінить Крісталіну Георгієву, яка на початку року стала головним виконавчим директором Світового банку. За даними джерел, Габріель розглядається на заміну комісара ЄС по цифровій економіці і суспільству Гюнтера Еттінгера, який звільнив цю посаду в січні.

Раніше Порошенко підписав указ про забезпечення безвізових поїздок в країни ЄС.

Нагадаємо, в світлі спрощення візового режиму з Європою «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, в які міста країн ЄС «Укрзалізниця» запустила або планує почати залізничні рейси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: