Польща вимагає розслідування підпалу польської школи на Львівщині

Читать на русском
За інформацією поліції Львівської області, надзвичайна подія трапилася в ніч на 1 червня: невідомі вибили вікно і кинули дві пластикові каністри із запалювальною сумішшю.

Міністерство закордоних справ Польщі очікує на з'ясування обставин і виявлення зловмисників у зв'язку зі спробою підпалити приміщення школи імені королеви Ядвіги у Мостиськах.

Про це повідомляє РАР, передає «Слово і Діло».

За інформацією поліції Львівської області, надзвичайна подія трапилася в ніч на 1 червня. У приміщенні школи імені королеви Ядвіги у Мостиськах невідомі вибили вікно, через яке у середину приміщення кинули дві пластикові каністри із запалювальною сумішшю.

«Ми підтверджуємо цей інцидент. Інформуємо, що в його результаті ніхто не постраждав, а відповідні українські служби почали з'ясувати обставини події. Консул Польщі у Львові перебуває у постійному контакті з директором школи й місцевою владою»,- повідомило МЗС Польщі.

МЗС Польщі пропонує Україні подумати про новий рецепт мируУ середу, перед відльотом до Києва, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський розповів журналістам, про що буде йти мова під час його та глави МЗС Великобританії візиту в Україну.

Польське зовнішньополітичне відомство «висловило занепокоєння фактом підпалу школи» й очікує на «з'ясування обставин надзвичайної події».

Директор школи Тереза Тетерич зазначила, що за 15 років існування школи це перший подібний інцидент. Вона підкреслила, що в місті немає жодного протистояння між українцями і поляками на національному підгрунті, а тому висловила припущення, що зловмисники були кимось найняті.

За інформацією поліції Львівської області, внаслідок пожежі школі завдано втрат у розмірі приблизно 20 тисяч грн.

Школа імені королеви Ядвіги у Мостиськах є державним освітнім закладом з польською мовою навчання, у відповідності до програми навчання національних меншин. З 27 травня школа була на канікулах.

Нагадаємо, громадський комітет з демонтажу українських пам'яток у Польщі, створений націоналістичними політичними силами країни, анонсували знесення всіх незареєстрованих пам'ятників воїнам УПА в Підкарпатському воєводстві.

Раніше повідомлялося, що найближчим часом представники польського та українського Інститутів національної пам'яті обговорять питання українських і польських пам'ятників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: