МЗС Польщі пропонує Україні подумати про новий рецепт миру

Читать на русском
У середу, перед відльотом до Києва, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський розповів журналістам, про що буде йти мова під час його та глави МЗС Великобританії візиту в Україну.
Витольд Ващиковский

У середу, перед відльотом до Києва, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський розповів журналістам, про що буде йти мова під час візиту в Україну його та глави МЗС Великобританії.

Вітольд Ващиковський і Борис Джонсон обговорять питання можливої зміни Мінського формату переговорів на новий, більш ефективний, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Укрінформ».

«Ми будемо питати, чи не думають в Україні, що через три роки потрібно подумати про нову формулу, яка привела би до миру в Україні», – заявив Ващиковський.

Він зазначив, що основними темами переговорів у Києві будуть відновлення миру в Україні, відносини України з Росією, а також із ЄС.

Відносини з Україною є найгіршими за 25 років – екс-голова МЗС ПольщіНинішні відносини між Польщею та Україною – найгірші за 25 років. Про це заявив екс-голова МЗС Польщі, лідер найбільшої опозиційної партії Громадянська платформа Гжегож Схетина.

Крім того, глава польської дипломатії висловив задоволення з приводу того, що, незважаючи на рішення про вихід із ЄС, Великобританія й надалі буде залишатися дуже важливим партнером Євросоюзу.

Це перший спільний візит Ващиковського і Джонсона до Києва. Глави МЗС уже запланували зустріч із Президентом України Петром Порошенком, віце-прем'єр-міністром Іванною Климпуш-Цинцадзе, своїм українським колегою Павлом Клімкіним і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Мета дипломатичного візиту - демонстрація підтримки України для проєвропейського курсу і збереження територіальної цілісності.

Нагадаємо, сьогодні глави МЗС Польщі й Великобританії приїдуть із робочим візитом до України.

Раніше Польща погодилася допомогти Україні з електроенергією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: