Польські прикордонники звинуватили Україну в черзі при в'їзді

Читать на русском
Головною причиною черг прикордонники називають автомобілі українських власників на польській реєстрації, які кожні п'ять днів повинні перетнути кордон.
Кордон Польщі та України

Відповідальність за довгі черги на кордоні польські прикордонники покладають на українську сторону.

Про це йдеться у відповіді Прикордонної служби Польщі на запит Укрінформу, передає «Слово і Діло».

Головною причиною черг вони називають автомобілі українських власників на польській реєстрації, які кожні п'ять днів повинні перетнути кордон.

Вживані авто з Європи: хто на кому насправді заробляє?Засилля авто на іноземній реєстрації в Україні – ще одна проблема, яка може перерости у протистояння на рівні «влада - суспільство». Чи будуть переможці у війні за доступні вживані авто?

«На кордоні з Україною функціонують вісім наземних пунктів, але прикордонний рух не ділиться рівномірно на всі пункти, враховуючи фатальну дорожню інфраструктуру з української сторони. Значна інтенсивність прикордонного руху, а отже і черг генерується громадянами України, які мають автомобілі, зареєстровані за межами України», - інформують польські прикордонники і додають, що Митний кодекс України накладає на них обов'язок виїжджати за межі України на автомобілі раз в п'ять днів.

Відзначається, що за даними міністерства цифрових технологій РП, станом на 30 листопада 2016 року в Польщі було зареєстровано понад 60 тис. автомобілів, співвласниками яких були громадяни України.

Раніше повідомлялося, що Україна і Польща обговорили питання пам'яток.

Нагадаємо, що у Польщі представили оборонну концепцію, в якій головним імовірним противником країни була названа Російська Федерація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: