У МінАТО розповіли про перспективи відновлення залізничного сполучення з ОРДЛО і Кримом

Читать на русском
Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука розповів про перспективи відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донбасу і включеним Кримом.

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука розповів про перспективи відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донбасу і включеним Кримом.

Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю «112 Україна», передає «Слово і Діло».

За його словами, ідея з'єднати поїздами підконтрольну Києву територію та ОРДЛО обговорювалася на переговорах у Мінську, проте до повного виконання режиму припинення вогню реалізувати її не має можливостей. «Безпека понад усе», - підкреслив заступник міністра.

Говорячи про можливий запуск потягів до анексованого Криму, Тука відзначив, що тут ситуація набагато складніша.

«Сам статус території, з точки зору правової, радикально відрізняється. Якщо Донбас – це неконтрольована територія, то Крим – це територія анексована. Якщо відкривати пасажирське сполучення якесь офіційне, - напевно, російська сторона буде вимагати міждержавних угод. Йдучи на них, ми таким чином будемо визнавати законність вимог Росії і законність перебування російської влади в українському Криму. На це ми піти не можемо», - заявив Георгій Тука.

Соціальні ризики і режим жорсткого контролю ОРДЛО: чому люди не сприймуть візовий режим з РФПолітолог розповів, чи варто Україні вводити візовий режим з РФ, і пояснив, як українці сприймуть такий крок.

«З моєї точки зору, навряд чи в найближчому майбутньому буде відновлено офіційне транспортне сполучення», - резюмував він.

Нагадаємо, залізничне сполучення з ОРДЛО було припинено в 2014 році через активних бойових дій, часткового руйнування інфраструктури та ризику проникнення на мирну територію України диверсантів. Раніше повідомлялося, що в Мінаті допускали можливість залізничного сполучення між населеними пунктами, розташованими неподалік лінії розмежування. Потяги до Криму перестали ходити 26 грудня 2014 року.

Нагадаємо, Ірина Геращенко запропонувала заблокувати всі сайти ОРДЛО.

Раніше Порошенко розпорядився щодо закордонних паспортів для українців в Криму і ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: