Порошенко розпорядився щодо закордонних паспортів для українців у Криму та ОРДЛО

Читать на русском
Порошенко доручив забезпечити громадян в ОРДЛО і в Криму можливістю отримати закордонні паспорти старого зразка.

Президент України Петро Порошенко доручив забезпечити громадянам в ОРДЛО і в Криму можливість отримати закордонні паспорти старого зразка.

Про це він повідомив в ході наради з підготовки до набуття чинностіц безвізу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

В Європу без віз: що потрібно знати про отримання біометричного паспорта в УкраїніЗ моменту голосування Європарламенту за безвізовий режим з Україною біометричні закордонні паспорти отримали вже понад 100 тисяч українців.

«Якщо об'єктивно виникають проблеми з видачею паспортів тим, хто на окупованій території або в Криму, треба проаналізувати нашу нормативну базу і без паспортів їх залишати не можна. Якщо у нас немає підстав видавати їм біометричні паспорти, терміново, за погодженням СБУ з МЗС внести на розгляд Кабміну позицію, що для цих громадян ми можемо видавати паспорти старого зразка. Це питання має бути вирено», - заявив Порошенко.

Раніше Порошенко заявив, що українці з ОРДЛО і Криму скористаються безвізом тоді, коли ці території повернуться до складу України.

Нагадаємо, в ніч з 11 на 12 червня набуде чинності рішення про безвізовий режим між Україною та ЄС.

Відзначимо, на 11 травня в Україні видали 461,7 тисяч паспортів в формі ID-карти, також з початку цього року видано 785 тисяч іноземних біометричних паспортів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: