Режим тиші бойовиками переважно дотримується – штаб АТО

Читать на русском
Російсько-окупаційні сили здебільшого дотримуються домовленості про добове припинення вогню, хоча зафіксовані два порушення.
фото: ЕРА/UPG

Російсько-окупаційні сили здебільшого дотримуються домовленості про добове припинення вогню, хоча зафіксовані два порушення.

Про це розповів прес-офіцер штабу АТО Антон Миронович, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Загалом тиша. Тільки двічі бойовики відкривали вогонь після півночі на приморському напрямку у Широкино і Павлополі. Але наразі режим тиші дотримується. Обстріли можливо відбулися, тому що вони недисципліновані», – зазначив він.

При цьому він висловив надію що російська сторона СЦКК вплине на бойовиків, і вони почнуть дотримуватися перемир'я повністю.

У той же час Миронович не виключив, що домовленість про добове припинення вогню може бути використана НЗФ для здійснення провокацій, як це неодноразово траплялося раніше.

«Ми не послаблюємо пильності і спостерігаємо за ворогом», – додав він.

У СЦКК повідомили, що однією з причин узгодження режиму тиші став День захисту дітей.

«Це було пробний захід. Але українська сторона СЦКК наполягає, щоб взагалі режим тиші був продовжений, але на це потрібна воля двох сторін», – розповіли в СЦКК.

Нагадаємо, з півночі 1 червня Збройні сили України дотримують добовий режим припинення вогню до півночі 2 червня.

За 31 травня російсько-окупаційні війська 35 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, поранення отримали двоє військовослужбовців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: