Сядуть всі. Луценко готує нове «полювання» на корупціонерів

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко готує організацію ще більш масштабних спецоперацій ніж та, яку провели стосовно екс-податківців часів екс-президента Януковича.

Генпрокурор Юрій Луценко готує організацію ще більш масштабних спецоперацій ніж та, яку провели стосовно екс-податківців часів екс-президента Януковича.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна», пише «Слово і Діло».

За словами Луценка, до операції готувалися близько восьми місяців.

«До того ж потрібно було отримати докази, не тільки, хто де перебував і навіть не тільки, хто і що ймовірно вкрав, а й скільки саме. Це експертизи, це висновки інститутів і потім полетіли вертольоти», - пояснив він.

Також Луценко відповів на критику про транспортування екс-чиновників - їх доставили до Києва вертольотами.

«Я чую критику того, що, мовляв, вертольоти коштують стільки грошей. Ну, по-перше, коштували вони дуже мало. Вони коштували менше однієї десятої відсотка від заарештованого майна, але для цього в поліції і існують вертольоти. Вертоліт довго стояти на стоянці не буде», - підкреслив Луценко.

Луценко пояснив, чому запізнюється з виконанням власних обіцянок і чи «відповідає» він за судиДавайте визначимося: або я відповідаю за суди (мене всі питають, скільки посадили) або я за них не відповідаю. Боюся, що частково відповідаю, - заявив Луценко.

До того ж, генпрокурор анонсував ще більш масштабні операції із затримання корупціонерів.

«У цій та інших операціях, передбачені ще подальші дії. Можливо навіть більш масштабні, ніж по відношенню до цих діячів», - додав він.

Масові затримання екс-податківців: кого і за що заарештували, а кого – відпустилиОперативна ситуація з масовими затриманнями колишніх податківців: кого залишили під арештом, а кого випустили і на яких умовах? Інфографіка від «Слова і Діла».

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України в обласних управліннях доходів і зборів та затримали 23 екс-керівників податкових органів України.

Як повідомлялося, суд обрав запобіжний захід останньому з 23 затриманих екс-податківців - арешт з правом застави в розмірі 10 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: