Масові затримання екс-податківців: кого і за що заарештували, а кого – відпустили

Читать на русском

24 травня у більшості областей відбулися обшуки у колишніх високопосадовців регіональних податкових служб. Загалом було проведено понад 4 сотні таких обшуків, за результатами яких Національна поліція спільно з військовою прокуратурою затримали 23 людей – здебільшого голів податкових органів різних рівнів. Разом їм інкримінують завдання державі матеріальних збитків на суму 97 млрд грн.

При цьому за два наступні дні майже половина з них були відпущені за рішенням суду за дотриманням тих чи інших передбачених законом умов: під особисте зобов’язання, заставу чи заставу з носінням електронного браслета. Загальна сума отриманих фінансових гарантій – 31 млн грн.

Сімох екс-високопосадовців (5 голів фіскальних органів і 2 заступників) суд заарештував. Якщо кожен з них вийде з-за ґрат під заставу, то сума сплачених коштів сягне 230 млн грн. Ще шестеро колишніх чиновників на цю мить (станом на 17:00 26 травня) очікують на рішення суду.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков висловив невдоволення занадто м’якими, на його думку, запобіжними заходами, вжитими стосовно колишніх податківців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: