Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяв повертати в Держбюджет кошти екс-чиновників

28 квітня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що нові конфіскації коштів, вкрадених колишніми українськими високопосадовцями, безумовно, будуть.
Виконано
Сказано 28 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://www.unian.ua/politics/1900519-gpu-prosit-poroshenka-pospriyati-konfiskatsiji-vkradenih-eks-chinovnikami-koshtiv.html
  • https://www.5.ua/suspilstvo/pershi-miliony-z-konfiskovanykh-koshtiv-otochennia-yanukovycha-nadiishly-v-biudzhet-sarhan-155805.html
  • https://www.facebook.com/lysenko.andrii/posts/2034233620159001

Результат

У вересні 2017 року розпочалася спецконфіскація банківських активів колишніх чиновників з оточення екс-президента України Віктора Януковича на загальну суму 200 мільйонів доларів. 25 вересня перші мільйони доларів пішли в Держбюджет України, гроші були перераховані на рахунок Держказначейства.

Також з початку 2018 року ми маємо переконливі результати роботи органів прокуратури і щодо повернення державі, територіальним громадам та комунальним підприємствам грошових активів та майна. За 4 місяці у судах різних інстанцій на підтримку позиції прокуратури були ухвалені та виконані рішення про повернення майна та коштів на суму понад 474 мільйони гривень. Рекордні 78 мільйонів гривень було стягнуто у перший тиждень лютого 2018 року.

ВИСНОВОК: протягом року державі, територіальним громадам та комунальним підприємствам було повернуто частину грошових активів та майна, яке раніше привласнювали чиновники.