Матіос: понад 400 обшуків відбуваються у податківців у 15 областях

Читать на русском
Матіос уточнив, що затримані будуть доставлятися авіатранспортом до Києва для вручення підозри і відправки до Печерського райсуду.

Працівники Національної поліції спільно з військовими прокурорами проводять понад 400 обшуків у податківців на території 15 областей України в рамках одномоментної антикорупційної операції.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наразі понад 1700 працівників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей держави», - заявив Матіос.

За його словами, відбувається одномоментне затримання низки осіб, які були причетні до організації функціонування т.зв. податкових майданчиків, пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів України Олександром Клименком.

Правоохоронці затримали 23 представники податкових адміністрацій в областях в рамках проведення великої антикорупційної операції.

Матіос уточнив, що затримані будуть доставлятися авіатранспортом до Києва для вручення підозри і відправки до Печерського райсуду для розгляду по суті клопотань про обрання запобіжного заходу - арешту.

«Ми знайшли алгоритм притягння до відповідальності тих, хто організував і наживався на цьому. Реальний сектор економіки страждав від цього», - сказав Матіос.

Він підкреслив, що це тільки «перша хвиля затримань».

«В рамках кримінального розслідування ми передбачаємо притягнути до відповідальності співробітників органів прокуратури, співробітників органів Служби безпеки та співробітників органів державної податкової адміністрації. Без цього триєдиного спрута в державі не почалася б війна. Було пограбовано держава на такі мільярди гривень внаслідок тотального збагачення людей, які до сих пір спокійно знаходилися в Україні», - повідомив головний військовий прокурор.

Раніше НАБУ разом з САП завершила розслідування про вимагання 36 тисяч доларів двома податківцями Києва і адвокатом-посередником.

Також відзначимо, під час обшуків у Кривому Розі заступнику Вілкула та ще двом чиновникам повідомили про підозру в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: