Луценко пояснив, чому запізнюється з виконанням власних обіцянок і чи «відповідає» він за суди

Читать на русском
Давайте визначимося: або я відповідаю за суди (мене всі питають, скільки посадили) або я за них не відповідаю. Боюся, що частково відповідаю, - заявив Луценко.

Генпрокурор Юрій Луценко визнав, що нерідко поспішає озвучувати терміни щодо завершення тієї чи їншої справи і часто запізнюється з виконанням власних обіцянок.

Про це він заявив в ефірі в ефірі програми «Право на владу» на каналі 1+1, повідомляє «Слово і Діло».

«Я дійсно визнаю, що часто поспішаю з термінами, і коли журналісти наполягають уточнити, коли саме це буде (звершення тієї чи іншої справи, - ред), я на жаль, на це піддавався і називав терміни, які я власне собі виставляю. ...Часто я з цими виконаннями запізнювався», - зізнався Луценко.

Також він прокоментував побажання шеф-редактора ІА «Слово і Діло» Катерини Пітєніної не лише не називати термінів, але й не обіцяти того, що виходить за межі повноважень генпрокурора і належить до повноважень суду.

«...Давайте визначимося: або я відповідаю за суди (мене всі питають, скільки посадили) або я за них не відповідаю. Боюся, що частково відповідаю. Моє завдання знайти доказову базу, пред'явити конкретне обвинувачення, не допускаючи обвинувачення без доказів (для цього моя тютемна кружка в мене стоїть на столі). Щоб навіть той, кого я не дуже люблю, тим не менше користувався усіма правами на захист. І третя річ - я в суді маю довести це суду», - заявив Луценко.

Давайте визначимося: або я відповідаю за суди (мене всі питають, скільки посадили) або я за них не відповідаю. Боюся, що частково відповідаю, - заявив Луценко.

Він також відзначив, що пишається новоствореною командою молодих прокурорів, які у судах доводитимуть позицію звинувачення.

«Але моє завдання в суді не дати жодного шансу захисту розбити доведене обвинувачення. Тому звичайно частково за суди несу відповідальність я. Тим не менше я очікую конкретних вироків по дуже резонансних справах, можливо, навіть з більшим нетерпінням, ніж ви», підсумував Луценко.

Крім того, він відзначив, що справа Ларазенка у США триває вже 7 років.

«І цього року нам обіцяють завершення, звідки Україна може отримати достатньо серйозну суму вкрадених у країни грошей. Тому я не знаю, обіцяти це чи не обіцяти у вересні? Американці кажуть до осені імовірно закінчимо", - додав генпрокурор.

Зазначимо, згідно з рівнем відповідальності на сайті «Слово і Діло», рівень відповідальності Луценка на посту генпрокурора складає 37%. Загалом він дав 125 обіцянок, з яких на сьогоднішній день встиг виконати 42, 22 перебувають у процесі і 61 обіцянка лишилася невиконаною.

Луценко прокоментував свій рівень відповідальностіСлово і Діло

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: