Російська мілітаризація Криму: чи є загроза наступу військ Путіна?

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Можливість наступу з Криму в напрямку України абсолютно виключена. За останні дві тисячі років відома тільки одна спроба наступу з Криму на материкову частину – силами армії барона Врангеля.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, оцінюючи дані Держприкордонслужби про те, що Росія готує війська в Криму до наступу.

«Географія кримського півострова не дає змоги проводити широкомасштабні наступальні операції з півострова на континент. Накопичення військової техніки – це створення потрібної картинки для внутрішнього російського споживача з метою показати готовність до захисту «недоторканих російських кордонів» і спроба залякати Україну», - пояснює Грабський.

За його словами, техніка і військове посилення в Криму дійсно мають місце.

Повернути Крим: обіцянки українських політиків через три роки після анексіїУ день третьої річниці фактичної окупації Криму, документально закріпленої так званим «референдумом» про статус півострова, «Слово і Діло» вирішило нагадати українським політикам про те, що вони обіцяли зробити для повернення республіки.

«Відбувається заміна і посилення угруповання сил російських окупантів у Криму. Ал, говорити про масштабний наступ у найближчій перспективі, щонайменше рік, недоцільно», - зауважив він.

Як уточнив експерт, загалом географія Криму і розгортання там підрозділів збройних сил РФ може становити потенційну загрозу для країн, які знаходяться поруч.

«Однак у безпосередній близькості до Криму розташовані переважно країни-члени НАТО. І говорити, що Росія наміриться завдати удару по країнах НАТО, безглуздо», - резюмував Сергій Грабський.

Хто з українських політиків обіцяв повернути анексований півострів Україні, можна ознайомитися в інфографіці «Повернути Крим. Обіцянки українських політиків через три роки після анексії».

Як живуть кримчани – «Слово і Діло» з'ясувало в матеріалі «Як змінилася економіка Криму за три роки анексії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: