Росія погрожує помститися Раді Європи через рішення по Криму

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Російської Федерації відреагувало на рішення Комітету міністрів Ради Європи щодо Криму і Севастополя, відмовившись виконувати дане рішення.

Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило офіційну реакцію на рішення Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ) щодо Криму і Севастополя та відмовився виконувати це рішення.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій прес-службою МЗС РФ, передає «Слово і Діло».

Росія ініціює два рішення, спрямованих проти України.

Дамба поблизу Криму та «блекаут» в «ЛНР»: до чого призведе блокада окупованих територійЖурналіст Денис Попович міркує про те, до яких наслідків призведе блокада окупованих територій і Криму для самих цих регіонів та для Києва.

«Внесли на обговорення проекти рішень КМРЄ про підтримку Мінського процесу та про порушення прав людини на Україні. Розраховуємо на їх предметне обговорення на найближчому засіданні Комітету», - йдеться у заяві.

Крім цього, в РФ оголосили, що не мають наміру виконувати рішення КМРЄ, не дивлячись на те, що вона зобов'язалася це робити в рамках членства в Раді Європи. У заяві МЗС РФ також вперше прозвучала теза про те, що Росія буде відмовлятися виконувати всі рішення, ухвалені консенсусом.

«Російська Федерація ніяк не вважає себе пов'язаною зазначеним рішенням Комітету міністрів і не вважає його використання правомірним українською стороною. Для нас вони в силу свого неконсенсусного характеру політично і юридично нікчемною», - йдеться в заяві.

Також російське зовнішньополітичне відомство оголосило, про «дискредитацію Комітету міністрів» і попередило, що готує нові кроки, що стосуються діяльності Ради Європи, не уточнивши подробиці.

Нагадаємо, КМРЄ прийняв рішення по ситуації Криму, в якому висунув ряд вимог до Російської Федерації.

Раніше суд в окупованому Росією Криму продовжив арешт «українським диверсантам».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: