Клімкін розповів про результати зустрічі в Брюсселі

Читать на русском
Клімкін зазначив, що підтримка ЄС була і залишається фундаментальною для того, щоб Україна могла відбутися як європейська і демократична держава.

Глави зовнішньополітичних відомств країн ЄС у ході зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним висловилися за продовження тиску на РФ і продовження санкцій.

Про це Клімкін заявив журналістам у Брюсселі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Відбулася дуже змістовна зустріч з міністрами закордонних справ Європейського союзу. Дуже змістовна, тому що ми встигли обговорити і питання безпеки з дуже потужними меседжами щодо України, підтримки і продовження тиску на Росію. Всі присутні на зустрічі чітко підтримали необхідність продовження послідовного тиску і, звичайно, продовження санкцій», - сказав Клімкін.

«Ми говорили про те, яким чином ми повинні відреагувати на останні дії Росії в окупованому Донбасі, ми говорили про те, яким чином ми повинні реагувати на останнє погіршення ситуації з безпекою, на загибель мирних громадян», - додав він.

Клімкін зазначив, що підтримка ЄС «була і залишається фундаментальною для того, щоб Україна могла відбутися як європейська і демократична держава» і дії ЄС щодо тиску на РФ в частині продовження санкцій дуже важливі.

Як повідомлялось, сьогодні, 15 травня, Клімкін зустрівся з Групою друзів України» в Брюсселі.

Зазначимо, раніше президент США Дональд Трамп розкритикував роботу ЗМІ, зокрема з-за того, що преса говорила тільки про візит міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, не приділивши належної уваги переговорів з Павлом Клімкіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: