Клімкін: Україна пропонує ЄС новий формат відносин

Читать на русском
За словами Клімкіна, Україна, а також Молдова і Грузія заслуговують нового формату переговорів, так званої посиленої асоціації.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Київ офіційно пропонує Європейському союзу розробити новий формат відносин з Україною, Молдовою і Грузією.

Про це він повідомив на брифінгу в МЗС у п'ятницю, 12 травня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Клімкін вважає, що після отримання безвізового режиму Україна позбавляється стимулів у рамках формату Східного партнерства.

«Україна, а також Молдова і Грузія заслуговують нового формату переговорів, так званої посиленої асоціації», - заявив він.

Міністр також підкреслив, що діалог з ЄС щодо нового формату вже триває.

«Я обговорював з міністрами закордонних справ, і це отримало загальну підтримку», - стверджує Він.

Він також очікує прогресу з цього питання від саміту Східного партнерства, який має відбутися в Естонії.

Міністр не уточнив, яким буде статус «посиленої асоціації» - чи йтиметься про розширення Східного партнерства, і чи передбачає новий формат підготовку нової угоди між Україною та ЄС.

Зазначимо, раніше під час зустрічі з Климкиным президент США Дональд Трамп заявив, що має намір співпрацювати з українськими властями для врегулювання конфлікту на сході України мирним шляхом. У той же час, США не будуть підключатися до переговорів «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: