Клімкін повідомив, коли Порошенко зустрінеться з Трампом

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, коли може відбутися зустріч Порошенко і Трампа.
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зустріч президента України Петра Порошенка та президента США Дональда Трампа відбудеться в найближчому майбутньому.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на заяву Клімкіна в п'ятницю 12 травня на брифінгу.

На питання про те, як відбувається підготовка зустрічі Порошенка з Трампом, щодо послідовностей зустрічі, пізніше чи Порошенко, ніж Росія зустрінеться з Трампом, Павло Клімкін відповів: «Те, що обговорюється між США і Росією, це має зовсім інший порядок дня, зовсім іншу логіку і характер».

В гостях у Трампа: пакет великих рішень за підсумками переговорів з Клімкіним і ЛавровимПолітичний експерт підвів підсумки переговорів президента США з Павлом Клімкіним і Сергієм Лавровим.

«Над зустріччю ми працюємо. Я думаю, вона відбудеться в найближчому майбутньому. Один з важливих моментів підготовки зустрічі, - це формат, в якому США будуть докладати зусиль до того, яким чином тиснути на Росію з метою повного виконання мінських угод. Зараз це в процесі дискусії», - прокоментував міністр.

На питання про те, чи дійсно українська сторона заплатила за його зустріч з Трампом 30 тис. доларів, Павло Клімкін відповів: «Я за визначенням, і це мій принцип, не використовую ніяких лобістів або інших для організації будь-яких зустрічей. Як на мене, це була дуже змістовна зустріч, яку президент Трамп почав з того, яка зараз ситуація в Україні».

Відмітимо, Клімкін обговорив з Трампом можливість залучення США до «нормандського формату».

А раніше Клімкін відвідав з робочим візитом США 8-10 травня, де взяв участь в засіданні базової групи Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Нагадаємо, що 9 жовтня 2016 року Клімкін заявив, що багато послів будуть призначені впродовж наступних тижнів. Однак, чиновник так і не зміг виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: