Окупанти у Криму побили і викрали сина голови місцевого меджлісу

Читать на русском
Глава Судацького меджлісу Ильвер Аметов розповів, що його старшого сина побили, наділи наручники і відвезли в невідомому напрямку.

Під час обшуку в будинку глави Судацького меджлісу Ильвера Аметова 8 травня силовики окупаційної влади Криму побили його сина і відвезли в невідомому напрямку.

Про це сам Аметов розповів у коментарі виданню «Крим.Реалії», передає «Слово і Діло».

«У мене вдома етнографічний музей і зброї дуже багато, починаючи з середніх століть і донині. Вони в музеї провели обшук, все перевернули. Сина старшого побили, наділи наручники і відвезли, куди – не знаю, сказали, що ввечері подзвонять», – сказав Аметов.

Водночас глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив в Facebook, що станом на 12:00 російські окупанти продовжують обшук в будинку кримського татарина Юсуфа Тороза в Морському, що в 20 км від Судака.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров пообіцяв, що в Україні буде створено Міжнародний комітет «Крим» для захисту прав людиниСказано 16 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Озброєні люди в масках не пускають у двір присутніх співвітчизників», - написав він.

Як повідомлялося, вранці 8 травня в окупованому Криму силовики провели обшук у будинку голови Судацького регіонального меджлісу Ільвер аг'а Аметова. Приводом для обшуку стало якийсь анонімний лист.

Одночасно збройні люди, які прибули на трьох мікроавтобусах, оточили квартал компактного проживання кримських татар у Морському. Там почали обшук в будинку Тороза.

Раніше Комітет міністрів Ради Європи прийняв рішення щодо ситуації в Криму, в якому висунув низку вимог до Росії. Текст рішення було оприлюднено на сайті організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: