Пєсков уникає прямої відповіді на питання про відновлення діяльності Меджлісу в Криму

Читать на русском
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков уникає прямої відповіді на питання про відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму.

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков уникає прямої відповіді на питання щодо відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму.

Це випливає з його відповіді на питання про рішення Міжнародного суду ООН за позовом України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

«Фактично ніяких обмежень для функціонування громадських організацій громадян Росії – кримських татар – немає. Існують різні екстремістські прояви, екстремістські організації, як і всюди в Росії, екстремістські прояви будуть переслідуватися за законом», – сказав він у відповідь на питання, чи буде дозволена діяльність Меджлісу.

При цьому він додав, що «все що не заборонено, воно дозволено – і громадська діяльність, і політична, і інша, тут жодних проблем немає».

Нагадаємо, в РФ Меджліс був визнаний екстремістською організацією і його діяльність заборонена: у відповідь представницький орган кримськотатарського народу подав позов до Європейського суду з прав людини.

19 квітня Міжнародний суд ООН в Гаазі ухвалив заходи для відновлення прав національних меншин в анексованому Росією Криму та зобов'язав РФ відновити Меджліс.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: