На Донбасі домовилися про повне припинення вогню перед Великоднем

Читать на русском
В ОБСЄ заявили, що на засіданні тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі в середу сторони обговорили режим припинення вогню в переддень великодніх свят.

В ОБСЄ заявили, що на засіданні тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі в середу сторони обговорили режим припинення вогню в переддень великодніх свят.

Про це сказав журналістам за підсумками засідання ТГК спеціальний представник голови Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Мартін Сайдік, передають «Українські Новини», повідомляє «Слово і Діло».

«У зв'язку з прийдешнім святом Великодня жителі східної України повинні мати можливість спокійно відвідувати церкви і кладовища. Минулої зустрічі 29 березня представники ОРЛО і ОРДО домовилися про дотримання режиму припинення вогню, незважаючи на це, ситуація залишається далеко не задовільною», - сказав Сайдік.

У зв'язку з цим, за його словами, представники ОРДЛО і тристоронньої контактної групи зробили заяву про підтримку своєї прихильності до взятого на себе зобов'язання 29 березня щодо повного дотримання режиму припинення вогню.

Третя річниця АТО: що обіцяли і що змогли виконати нардепи«Слово і Діло» проаналізувало, як народні депутати України виконують свої обіцянки, які стосуються АТО.

Сайдік також поінформував, що крім цього, обговорювалися питання пошуку зниклих без вісти з залученням Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Економічна підгрупа обговорила становище, що склалося в зв'язку з блокадою шляхів сполучення.

Обговорювалися також питання поставок вугілля, електрики і газу і платежів за ці послуги.

Сайдік додав, що наступна зустріч тристоронньої контактної групи запланована на 26 квітня.

Нагадаємо, Порошенко дав команду Генштабу та Міноборони припинити вогонь на Донбасі з 1 квітня.

Також Порошенко озвучив кількість загиблих і поранених в АТО з початку року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: