Минулого тижня в зоні АТО спостерігалася деескалація – ОБСЄ

Читать на русском
Вперше ОБСЄ не зафіксувала використання Градов за останні шість тижнів. Кількість порушень режиму припинення вогню в Донбасі зменшилася на 17%.

Минулого тижня кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі зменшилася на 17%.

Про це заявив сьогодні перший заступник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає «Слово і Діло».

Євросоюз виділить СММ ОБСЄ в Україні додаткові грошіВ Євросоюзі вирішили виділити Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні додаткові кошти.

«Це відзначалося у всіх гарячих точках, за винятком сходу і північного сходу від Маріуполя», - сказав Хуг.

За його словами, у районі Світлодарська відзначено 20% зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, Горлівки - 60%, Попасній-Первомайська-Троїцька - 40%.

Він підкреслив, що вперше ОБСЄ не зафіксувала використання «Градів» за останні шість тижнів.

Хуг додав, що у зв'язку з цим і зменшилися втрати серед місцевих жителів - з шести осіб (на позаминулому, - ред.) до одного.

Перший заступник голови ОБСЄ сказав, що спостерігачі відзначають збільшення кількості забороненої мінськими угодами зброї за лініями відводу на Донбасі.

Геращенко: Терористи полонили нових заручників на ДонбасіПредставник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що кількість заручників, утримуваних бандугрупованнями на Донбасі, зросла до 126 за рахунок цивільних осіб.

За словами Хуга, зафіксовано 320 таких фактів, з них 180 пов'язані з навчаннями бойовиків терористичної організації ЛНР.

ОБСЄ також зафіксувала збільшення кількості вибухів на 20% у трикутнику Авдіївка-Ясинувата -Донецький аеропорт.

Нагадаємо, 12 квітня тристороння контактна група на переговорах у Мінську підтвердила свою відданість рішенням від 29 березня про виконання раніше ухвалених зобов'язань щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні великодніх свят.

Раніше повідомлялося, що на Великдень поліція буде посилено охороняти Донецьку область.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: