Порошенко підписав закон про посилення покарання військовим за провини

Читать на русском
Відповідальність посилили за водіння в нетверезому стані, вчинення військових адмінправопорушень та порушення військової дисципліни або громадського порядку.

В Україні посилено відповідальність військовослужбовців, а також військовозобов'язаних і резервістів на зборах.

Відповідний закон підписав сьогодні, 14 квітня, президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

Норми закону №5112 припускають підвищення рівня військової дисципліни та удосконалення порядку залучення осіб з перерахованих вище категорій до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень.

Документ передбачає посилення відповідальності за порушення правил водіння або експлуатації транспортних засобів, вчинені у стані сп'яніння, вчинення військових адмінправопорушень та за невиконання (або неналежне виконання) службових обов'язків.

Також посилено відповідальність за порушення військової дисципліни і громадського порядку.

Раніше, заступник голови Нацполіції України, начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін зазначив гостру необхідність у військовій поліції у зоні АТО.

Нагадаємо, що голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, раніше заявляв, що військові дії біля підприємств несуть серйозну екологічну загрозу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: