Жебрівський: воєнні дії біля підприємств несуть серйозну екологічну загрозу

Читать на русском
Голова Донецької ОВГА Павло Жебрівський повідомив про те, що обстріли підприємств в зоні АТО можуть призвести до екологічної катастрофи.
Павло Жебрівський

Павло Жебрівський заявив, що обстріл низки підприємств, що діють поблизу лінії розмежування на Донбасі, можуть призвести до екологічної катастрофи, тому це питання буде винесено на міжнародний рівень.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на сторінку в Facebook голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Сьогодні з Іриною Геращенко (представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, - ред) та Марією Іоновою (заступник голови комітету Ради з питань євроінтеграції, - ред.) зустрілися з керівниками цих підприємств. Вони добре розуміють серйозність загрози і будуть виносити ці питання на рівень міжнародних гуманітарних організацій та організацій з безпеки. А також будуть контролювати, щоб ці питання були в центрі уваги переговорної групи з Донбасу», - написав Жебрівський.

За словами глави ВЦА, мова йде про Донецьку фільтрувальну станцію, Фенольний завод поблизу м. Торецька, Авдіївський коксохімічний завод і ферму "Бахмутського аграрного союзу" поблизу сел. Новолуганське в Бахмутському районі.

«Воєнні дії біля цих підприємств несуть ще й серйозну екологічну загрозу, оскільки відсутність доступу до обслуговування об'єктів або обстріли можуть призвести до тяжких екологічних наслідків не тільки для області, але і для цілого регіону», - зазначив Жебрівський.

Нагадаємо, що обіцяні Жебрівським пільги на користування томографом не були враховані в бюджеті.

Також 11 березня 2016 року голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що у 3 громадах област і виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: