Порошенко дозволив заочний суд над Януковичем

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу, які дозволяють розпочати судові процеси в заочному порядку.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу, які дозволяють розпочати судові процеси в заочному порядку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

Притягнути не можна помилувати: обіцянки українських чиновників у справі Януковича та МайдануВсі чотири генпрокурора, які були на посаді після Революції Гідності, обіцяли довести справи Майдану до кінця, троє з них не впоралися із завданням.

Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження)».

Ухвалені зміни нададуть можливість викликати в суд особу, що перебуває за межами України - мова йде про направлення повістки за останнім місцем проживання або перебування з обов'язковою публікацією в офіційних ЗМІ. Таким чином вважається, що особа належним чином ознайомлена з порядком про виклик.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що набуття чинності цього закону дозволить розпочати судові процеси з розгляду 190 кримінальних проваджень у заочному порядку, включаючи справи відносно екс-президента Віктора Януковича і 23 російських генералів.

Нагадаємо, що 16 березня Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №5610 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: