Євросоюз виділить СММ ОБСЄ в Україні додаткові гроші

Читать на русском
В Євросоюзі вирішили виділити Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні додаткові кошти.

Європейська комісія від імені Європейського Союзу виділила Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні додаткове фінансування у сумі 3 млн євро для супутникової візуальної розвідки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Використання зображення супутникових даних дозволить здійснювати більш глибокий моніторинг ситуації на ділянках, до яких, на жаль, спостерігачі все ще не мають доступу. Також вони сприятимуть ефективнішому розміщенню спостерігачів загалом. Ця нова допомога ще раз підтверджує непохитну відданість Євросоюзу ідеї повної поваги Мінських угод... Ця допомога демонструє наш намір сприяти роботі й підтримувати Спеціальну моніторингову місію», – заявила високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні.

У дипмісії відзначили, що супутникова візуальна розвідка – вкрай важливий аналітично-планувальний механізм, особливо з урахуванням того, що він дозволяє СММ ОБСЄ визначати широкі ділянки, до яких спостерігачі місії не мають доступу. За допомогою цього механізму можна також отримувати інформацію про пошкодження інфраструктури, присутність або переміщення живої сили і техніки.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що місія ОБСЄ матиме пункти в Авдіївці, Пісках, Горлівці, ДебальцевомуСказано 18 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Це фінансування розподілятиметься через Супутниковий центр Євросоюзу. Центр буде вишукувати потрібні знімки і, за запитом ОБСЄ, надавати місії результати аналізів.

Нагадаємо, в ОБСЄ зафіксували зростання обстрілів на Донбасі.

Слід також зазначити, що раніше Президент України Петро Порошенко обіцяв, що місія ОБСЄ матиме пункти в Авдіївці, Пісках, Горлівці, Дебальцевому. Своє слово він стримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: