На Великдень поліція буде посилено охороняти Донецьку область

Читать на русском
Поліція також буде стежити за порядком під час служіння в церквах на Великдень. У Донецькій області Великдень і травневі свята пройдуть під наглядом поліції і військових.

Напередодні Великодня поліція Донецької області переходить на посилений варіант несення служби.

Про це повідомляють у Нацполіції, передає «Слово і Діло».

На Великдень та поминальні дні у Донецькій області очікується переміщення близько 200 тис. громадян, і в зоні АТО увага правоохоронців має бути прикута до їхньої безпеки. Тому за розпорядженням заступника глави Нацполіції В’ячеслава Аброськіна з 15 квітня весь особовий склад поліції Донецької області переходить на посилений варіант несення службу.

Чому не дотримується пасхальне перемир'яШвидше за все, найближчим часом слід очікувати локальних загострень, схожих на ті, які відбувалися в грудні 2016 року на Світлодарській дузі та в січні 2017 року районі Авдіївки. На фронті триватиме позиційна війна, в ході якої сторони будуть захоплювати об'єкти в «сірій зоні».

До заходів з охорони публічної безпеки задіюватиметься максимальна кількість правоохоронців.

Окрім того, для контролю та реагування на оперативну обстановку буде створений штаб, куди надходитеме інформація зі всієї області.

Поліція обстежує територію навколо культових споруд, кладовищ, у місцях, де очікується велике скупчення людей.

Так, тільки в одному Маріуполі планується, що у великодніх заходах візьмуть участь близько 36 тис. громадян, попередньо понад 2 тис. пройдуть по місту хресною ходою.

Буде посилена робота на блокпостах, КПВВ, при необхідності створять мобільні блокпости, які рухатимуться по територіях, де немає стаціонарних постів.

Наряди поліції будуть максимально наближені до місць, де будуть проводитися богослужіння.

Раніше в ОБСЄ заявили, що на засіданні тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі у середу сторони обговорили режим припинення вогню в переддень великодніх свят.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: