Франція та Німеччина втомилися від Путіна й проблем, які створює РФ

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог
Василь Моканполітолог

Великобританія – найперший союзник США у світі. Скасування візиту голови МЗС Британії до Москви та пропозиція запровадити нові санкції за Сирію – по суті, продовження позиції Британії щодо агресії в Україні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Володимир Цибулько, оцінюючи початок засідання глав МЗС «Великої сімки» та ініціативу Британії щодо запровадження нових санкцій проти РФ за Сирію.

«Це перехід у новий формат відносин. Очевидно, що цими діями Британія спонукає США говорити від імені «сімки». Ми побачимо це на засіданні. Виглядає так, що Франція та Німеччина вже втомилися від Путіна. Їхня спроба більш м'яко розв'язати хоча б частину проблем, створених РФ у цивілізованому світі, Росією ж і ігнорується. Тому не виключено, що в рамках «Великої сімки» цією «сімкою» буде делеговано право говорити від імені «сімки» США», – вважає політолог.

Наразі. якщо говорити про якісь рішення, уточнює експерт, варто зачекати візиту Тіллерсона до Москви, оскільки те, що його не скасували, говорить про те, що Росія готова відступати.

«Питання не лише в тому, що РФ, можливо, готова відступати, але в тому, наскільки далеко? Особливо це стосується українського питання, оскільки не слід забувати, що ідеєю входження в Сирію був усе-таки обмін Сирії на Україну», – зауважує Цибулько.

США запровадять нові економічні санкції проти СиріїСполучені Штати найближчим часом оголосять про додаткові санкції щодо Сирії, повідомив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Своєю чергою, політичний експерт Василь Мокан переконаний, що саме США у зовнішній політиці, в тому числі й у питанні України, формують позицію європейських партнерів, і саме завдяки Америці та позиції колишньої адміністрації вдавалося зберегти єдність серед країн ЄС щодо санкцій.

«Якщо раптом буде якесь інакше рішення з боку адміністрації Трампа щодо санкцій, то це рикошетом відіб'ється на ЄС» – застерігає експерт.

Нагадаємо, голова МЗС Британії заявив, що наполягатиме на більш жорстких санкціях для РФ, мета яких – «зробити життя високопосадовців Кремля дуже важким».

В Кремлі, після рішення Бориса Джонсона скасувати візит до Москви, там заявили, що «діалог із Лондоном потрібен їм не більше, ніж самому Лондону».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: