У МЗС РФ заявили, що Британія не має реального впливу на світову політику

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Росії у відповідь на скасування візиту Бориса Джонсона заявили, що у Лондона немає реальних важелів впливу на світову політику.
Борис Джонсон і Сергій ЛавровФото з відкритих джерел

У російському МЗС відреагували на скасування візиту до Москви міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона, назвавши Сполучене Королівство таким, що «не має власної позиції та реального впливу на хід міжнародних справ».

Діалог із Лондоном, на думку російських дипломатів, потрібен їм не більше, ніж самому Лондону, пише «Слово і Діло» з посиланням на офіційний коментар відомства.

«Рішення про скасування поїздки Б. Джонсона до Москви зайвий раз підтверджує сумніви в наявності доданої вартості від розмови з британцями, які з більшості актуальних проблем сучасності не мають власної позиції і реального впливу на хід міжнародних справ, залишаючись «у тіні» своїх стратегічних партнерів. Не вважаємо, що діалог із Лондоном нам потрібен більше, ніж йому самому», – повідомили з МЗС РФ.

Військові кампанії Путіна: чи є рецепти протидії РФ?Політичний експерт поділився міркуваннями щодо політики нової адміністрації США стосовно дій РФ на Близькому Сході та в Україні.

Там визнали, що російсько-британський діалог зайшов у глухий кут, і відзначили, що в ході візиту Джонсона планувалося обговорення врегулювання сирійського конфлікту.

Нагадаємо, візит глави зовнішньополітичного відомства Великобританії був запланований на 10 квітня, проте в останній момент дипломат вирішив не їхати до Москви через загострення ситуації в Сирії, зокрема, через хімічну атаку на мирне населення в Ідлібі.

Як відомо, вчора Москва відключила канал зв'язку між оборонними відомствами Росії та США, через який здійснювалася координація дій двох країн у Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: