Держсекретар США прибув на зустріч G7: на порядку денному – Сирія

Читать на русском
Разом з членами Групи семи в обговоренні сирійської проблеми візьмуть участь міністри закордонних справ Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Йорданії та Катару.
Рекс Тіллерсон

Держсекретар США Рекс Тіллерсон прибув до Італії на дводенну зустріч міністрів G7 промислово розвинених країн, які планують присвятити окреме засідання кризі в Сирії.

Про це повідомляє [Радіо Свобода.

Очікується, що сирійську проблему учасники зустрічі обговорять вранці 11 квітня. Разом з членами «Групи семи» у цій частині роботи візьмуть участь міністри закордонних справ Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Йорданії та Катару.

За словами міністра закордонних справ Італії Анджеліно Альфано, метою сирійської сесії є запобігання «небезпечної військової ескалації» шестирічного конфлікту.

Британська газета Sunday Times повідомила 10 квітня, що Лондон буде наполягати на введенні нових санкцій щодо Росії, якщо вона відмовиться розірвати відносини з режимом Асада.

Як повідомлялося, вночі 7 квітня військові США атакували десятками ракет «Томагавк» аеродром урядових військ на заході Сирії. Такою була відповідь на хімічну атаку в місті Хан-Шейхун 4 квітня, в якій Захід звинувачує режим Асада.

Союзники Вашингтона в НАТО і в регіоні висловили підтримку дій США в Сирії. Росія назвала ці дії актом агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: