У Всесвітньому банку Україні радять провести чотири головні реформи

Читать на русском
Для прискорення свого економічного відновлення України слід насамперед провести пенсійну, земельну, медичну та антикорупційну реформи.

Для прискорення свого економічного відновлення Україні варто насамперед провести пенсійну, земельну, медичну та антикорупційну реформи.

Таку думку висловила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», передає «Слово і Діло».

Гройсман обіцяє до кінця року провести п'ять реформПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив: коли ми проведемо ці п'ять реформ, Україна пройде рубікон неповернення в стагнаційне минуле.

«Враховуючи нинішні темпи і незважаючи на несприятливу кон'юнктуру на зовнішніх ринках, блокаду на Донбасі та інші чинники, на 2017 р. ми також прогнозуємо незначне зростання в 2%. Для того, щоб прискорити темпи економічного зростання і домогтися стійкого відновлення, необхідно впроваджувати реформи. Інших рецептів немає», - зазначила Кахконен.

За словами менеджера Світового банку, є чотири реформи, які можуть стати вирішальними для оздоровлення української економіки.

«Перша — це пенсійна реформа. З фіскальної точки зору, вона вкрай важлива — 11% ВВП держави витрачається через Пенсійний фонд, при цьому лише половина з цих коштів покривається пенсійними внесками населення, решта фінансується бюджетом. Це величезний дисбаланс», - зазначила директор.

Реформи по колу: чого за рік досягли у Кабміні Володимира Гройсмана?Невдовзі уряд Володимира Гройсмана звітуватиме про власні здобутки за останній рік: 14 квітня минає умовний «імунітет» Кабміну. Чи вдасться прем’єр-міністру уникнути відставки й отримати ще один шанс на виконання задуманого?

За її словами, майже 70% українських пенсіонерів живуть за межею бідності і потребують захисту держави.

«Другою за важливістю, на наше переконання, є земельна реформа. Вона вимагає значних трансформацій, але і сама може стати суттєвим поштовхом для зрушень у разі успішної реалізації. Скасування мораторію, підготовка та відкриття земельного ринку зможуть стати поштовхом до залучення інвестицій в країну», - підкреслює менеджер СБ.

Третьою найважливішою реформою Кахконен визначила реформу охорони здоров'я.

Ще однією ключовою реформою Кахконен вважає антикорупційну реформу, складності якої очевидні для всіх, в тому числі – для приватних інвесторів.

Раніше Світовий банк спрогнозував зростання української економіки на рівні 2%.

Нагадаємо, німецькі радники оцінили втрати ВВП України від блокади ОРДЛО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: