Рева пояснив, чому не виконав обіцянку про запуск пенсійної реформи з 2017 року

Читать на русском
Глава Мінсоцполітики Андрій Рева розповів, чому йому не вдалося виконати обіцянку про запуск пенсійної реформи з 1 січня.
Андрій Рева

Для проведення повномасштабної реформи пенсійної системи України необхідно накопичити фінансовий ресурс.

Так в ефірі програми «Право на владу» прокоментував свою невиконану обіцянку про запуск пенсійної реформи з 1 січня 2017 року міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло».

«Це не просто обіцянка, це – один із пунктів операційного плану діяльності уряду на 2017 рік. І коли ми писали в травні місяці (2016 року – Ред.) операційний план, ця задача була як пріоритетна. Оцінивши сукупність факторів, які у нас є, ми зрозуміли, що для впровадження повномасштабної пенсійної реформи потрібен фінансовий ресурс», – заявив міністр.

Рева обіцяє, що пенсійна реформа буде запущена з січня 2017 рокуСказано 23 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, через прихований дефіциту Держбюджету, який у 2016 році становив 105 млрд грн, гроші не були виділені навіть під закон про державну службу. Рева додав, що також у видатковій частині бюджету були прописані гроші під закон про спецконфіскацію, який так і не вдалося ухвалити.

«Ви знаєте, коли ми прийшли, ми розуміли проблеми, які нам треба вирішити. Послідовність вирішення цих проблем уже залежала від наших можливостей. І тому, ми провели центральну реформу, яка була базовою для впровадження пенсійної реформи – це реформа системи оплати праці, яка включала в себе не тільки підвищення мінімального розміру заробітної платні, але й підвищення заробітної платні в бюджетній сфері від 30 до 50%, що потягло за собою підвищення зарплатні і в не бюджетній сфері. Станом на 1 квітня 2017 року, доходи державного бюджету на перші три місяці зросли на 39% і на 37% зросли доходи пенсійного фонду», – пояснив глава Мінсоцполітики.

«І мова йде про те, що тепер ми накопичуємо фінансовий ресурс для впровадження повномасштабної реформи. Насправді реформа повинна вести до покращення, тому для того, щоби реформа були популярною вона повинна супроводжуватися підвищенням рівня пенсійного забезпечення, а для цього потрібен ресурс», – додав він.

Рева прокомментировал свое обещание относительно пенсионной реформыSlovoiDilo

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Рева пообіцяв, що пенсійна реформа буде запущена з 1 січня 2017 року.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», Рева дав 18 обіцянок, з них 6 виконав, а 2 – провалив. Рівень його відповідальності – 33%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: