Гройсман назвав реформи, необхідні для економічного зростання країни

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав депутатів підтримати запропоновані урядом реформи.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав народних депутатів підтримати п'ять запропонованих урядом реформ для забезпечення економічного зростання: пенсійну і земельну реформи, публічну приватизацію, а також реформи освіти та медицини.

Про це прем'єр заявив на засіданні уряду в середу, передає «Слово і Діло».

«Критично важливо сьогодні, щоб ми знайшли необхідну конфігурацію і підтримку українського парламенту у проведенні п'яти реформ, які я вважаю ключовими», – сказав прем'єр.

За словами Гройсмана, ухвалення Верховною Радою цих реформ дозволить у середньостроковій перспективі вийти на темпи економічного зростання в 4-5% ВВП в рік.

«Глибоко переконаний, що ухвалення цих п'яти реформ вже в 2018 році додасть економічної стабільності, абсолютної впевненості у тому, що ціни не будуть рости, національна валюта буде перебувати на прогнозованих показниках і буде достатньо стійкою. Це дасть можливість українським громадянам не тільки заробляти на своє життя, але і робити певні заощадження. Це для нас виклик номер один. Наші соціальні ініціативи є дуже актуальними і вимагають консолідації всього спектру (депутатів – ред.) парламенту», – підкреслив глава уряду.

МВФ знову натякає Україні на підвищення пенсійного вікуУкраїна повинна прискорити проведення пенсійної реформи, зокрема шляхом підвищення ефективного пенсійного віку.

Нагадаємо, 3 квітня Кабінет міністрів України затвердив середньостроковий план розвитку країни до 2020 року, який базується на досягненні сталого економічного зростання на 4-5% ВВП на рік, забезпечення ефективного державного управління, розвитку людського капіталу, верховенстві права, а також розвитку оборонного сектору.

Раніше Петро Порошенко пообіцяв, що РНБО розгляне концепцію реформування СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: