Україна пообіцяла МВФ прискорити пенсійну та земельну реформи

Читать на русском
Україна пообіцяла Міжнародному валютному фонду ухвалити пенсійну реформи до кінця квітня, а закон про обіг сільськогосподарських земель до кінця травня.

Україна зобов'язується перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) ухвалити пенсійне законодавство до кінця квітня і закон про обіг сільськогосподарських земель до кінця травня.

Про це йдеться в меморандумі про економічну і фінансову політику України, оприлюдненому на сайті МВФ, передає «Слово і Діло».

Земельна реформа: міфи про скасування мораторію на продаж земліЕксперт земельного права розповів про найбільш поширені міфи довкола скасування мораторію на продаж землі.

Влада усвідомлює необхідність проведення пенсійної реформи, так як дефіцит Пенсійного фонду перевищив 140 млрд грн. у 2016 році (більше 6% ВВП).

Для створення стабільної основи системи пенсійного забезпечення Верховна Рада повинна до кінця квітня 2017 ухвалити комплексну пенсійну реформу, яка вступить в силу з 1 січня 2018 року.

Також влада зобов'язалися провести земельну реформу.

«Для сприяння реалізації потенціалу зростання в Україні залишається важливою лібералізація ринку землі, у тому числі продаж земель сільськогосподарського призначення. З цією метою ми створили робочу групу за участю відповідних міністерств, які у співпраці зі Світовим банком розроблять законопроект для того, щоб відкрити ринок землі і дозволити продаж землі в належних заходи», – сказано в меморандумі.

Затвердження Верховною Радою закону про обіг земель сільськогосподарського призначення очікується до кінця травня 2017.

Очікується, що закон запрацює відразу після втрати сили чинного мораторію на продаж землі, який діє до кінця року.

Влада має намір запустити кампанію з інформування громадськості, щоб роз'яснити переваги земельної реформи.

Нагадаємо, вчора, 3 квітня транш МВФ схвалив для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: