Гройсман обіцяє до кінця року провести п'ять реформ

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив: коли ми проведемо ці п'ять реформ, Україна пройде рубікон неповернення в стагнаційне минуле.
Гройсман і реформи

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман до кінця 2017 року планує провести п'ять масштабних реформ.

Про це він сказав на III Щорічному круглому столі міських голів, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Я хочу засвідчити, коли ми проведемо ці п'ять реформ, а я хотів би, щоб ми це зробили в 2017 році, Україна пройде рубікон неповернення в стагнаційне минуле. Ми підемо вперед, і цей рух буде дуже успішним», - сказав Гройсман.

Вкрай необхідно, за його словами, втілити в життя зміни в пенсійну систему, запровадити масштабний відкритий продаж державної власності, яка не має стратегічного характеру.

«Треба подолати корупцію в управлінні державними компаніями, продати їх на ринок і це означає, що там будуть інвестиції, робочі місця і новітні технології», - додав прем'єр-міністр.

Крім того, він планує цього року сформувати в Україні фермерський клас, задля цього уряд запропонує таку модель, коли земля буде належати тільки громадянам України.

Також за його словами, відбудуться істотні зміни в сферах охорони здоров'я та освіти.

«По цих п'яти позиціях ми маємо напрацювання досить якісні і професійні», - запевнив глава уряду.

Нагадаємо, раніше Гройсман закликав народних депутатів підтримати п'ять запропонованих урядом реформ для забезпечення економічного росту країни.

Також повідомлялося, що уряд створить робочу групу за участю Міністерства внутрішніх справ для перевірки обґрунтованості розрахунків НКРЭКУ і наявності монополій на ринку збуту газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: