НАБУ підозрює НБУ у виведенні коштів через австрійські банки

Читать на русском
Детективи НАБУ розслідують справу про кошти, які НБУ виділяв для рефінансування банків і значна частина яких виходила за межі України. За такою схемою з України за кордон було виведено 500 мільйонів доларів.
Ситник

Національне антикорупційне бюро розслідує виведення Національним банком коштів через австрійські банки.

Про це в інтерв'ю одному з українських ЗМІ повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає прес-служба відомства, повідомляє «Слово і Діло».

«Детективи НАБУ розслідують справу, яка стосується керівництва Національного банку України. До її розслідування залучили і працівників управління захисту економіки Нацполіції, працюємо разом ... Якщо говорити про так зване реформування банківського сектора, внаслідок якого припинили своє існування більше 80 банків, то до цього процесу виникає багато питань з боку Національної поліції. Це не зовсім наш профіль. Якщо ж мова йде про кошти, які НБУ виділяв для рефінансування і значна частина яких виходила за межі України, зокрема, через австрійські банки, - це наша компетенція. Ми ці факти розслідуємо», - зауважив Ситник.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що старші детективи НАБ будуть призначені вже наприкінці січняСказано 18 січня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами голови НАБУ, зараз йде процес вилучення документів. Підозри щодо НБУ виникли, зокрема, після публікацій у ЗМІ.

«Також побачили підозріло великі перерахування коштів за кордон, виділених для рефінансування певних банків. В одному з епізодів одержувачем цих коштів через офшорну фірму виявився ... водій «рефінансованого» банку. За такою схемою з України за кордон було виведено 500 мільйонів доларів. А схеми набагато складніші», - додав він.

Як повідомлялося, 29 лютого в Національному банку України детективи НАБУ проводили обшуки. Вони вилучили документів в будівлі Національного банку по справі щодо зловживання службовим положенням чиновниками НБУ.

Після цього директора Бюро Артема Ситника викликали до Адміністрації Президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: