НАБУ займається розслідуванням формули «Роттердам+»

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем членами Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг через формулу Роттердам+.

Національне антикорупційне бюро проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем членами Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг через формулу «Роттердам+».

Про це йдеться у відповіді НАБУ на звернення народного депутата Віктора Чумака, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«За результатами збору та узагальнення інформації щодо формування НКРЕ вартості електроенергії за формулою «Роттердам+» 24 березня НАБУ розпочато досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Нацкомісії з ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – відповіли в НАБУ.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» звернуться до суду, якщо НКРЕКП не скасує формулу ціноутворення «Роттердам+»Сказано 21 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відповідно до названої статті Кримінального Кодексу, такий злочин карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

НКРЕКУ затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію в березні 2016 року з урахуванням ціни на вугілля.

За цією методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою «вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну».

Завдяки новій формулі теплові електростанції почали продавати електроенергію дорожче.

Нагадаємо, в лютому генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ має розібратися, як НКРЕКУ формує тариф на вугілля і чи застосовується при цьому формула «Роттердам+».

На думку експертів, ціна електроенергії в Україні вже на 50% вище, ніж в країнах Центральної Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: