Лещенко розповів, кого БПП планує висунути в аудитори НАБУ

Читать на русском
Народний обранець Сергій Лещенко назвав прізвище кандидата в аудитори Антикорупційного бюро, якого висуне пропрезидентська фракція.
Сергій Лещенко

Фракція «Блоку Петра Порошенка» має намір запропонувати Верховній Раді делегувати до комісії з проведення незалежної оцінки ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України Найджела Брауна.

Про це на засіданні парламенту з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Звертаю увагу, що буде наступ на антикорупційні органи наступного тижня. І Найджела Брауна знову будуть вносити до парламенту за ініціативою БПП, щоб знищити Антикорупційне бюро як єдиний антикорупційний орган в Україні», – заявив Лещенко.

Своєю чергою, глава правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що керівник фракції БПП Артур Герасимов направив листа голові парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгору Соболєву, в якому його політсила пропонує Брауна для обговорення в комітеті під час розгляду питання затвердження кандидатур від Ради в аудитори НАБУ.

Копію цього листа, отриманого у відповідь на свій запит Центру протидії корупції, Шабунін також оприлюднив у своєму блозі на УП.

Напомним, Антикоррупционный комитет объявил новый конкурс на аудитора НАБУ от парламента.

Ранее Верховная Рада уже пыталась назначить Найджела Брауна на долность аудитора НАБУ, однако голосов за такое решение не хватило.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: