Оголошено новий конкурс в комісію з аудиту НАБУ

Читать на русском
Американський прокурор Марта Борщ вже дала згоду на участь в конкурсі, Джованні Кесслер та іспанський прокурор Карлос Кастресан поки не дали офіційної відповіді.
Єгор Соболєв

Антикорупційний комітет Верховної Ради оголосив новий конкурс в комісію з незалежного аудиту Національного антикорупційного бюро України.

Про це повідомив керівник цього комітету Єгор Соболєв в ході засідання комітету в середу, 5 квітня, в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Також за його словами, американський прокурор Марта Борщ вже дала згоду на участь у конкурсі.

Заявки від можливих учасників конкурсу приймаються до 3 травня.

«Станом на сьогодні ... пані Марта Борщ дала офіційну відповідь, що вона буде рада прийняти участь у цьому конкурсі і бажає всього найкращого всій країні», - повідомив Соболєв.

Він також розповів, що Джованні Кесслер, який брав участь у виборі директора НАБУ, «не дав офіційної відповіді, але представники Єврокомісії вважають, що він погодився».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко запевнив, що «радикальна» фракція не підтримає призначення іноземців аудиторами НАБУСказано 20 березня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Іспанський прокурор Карлос Кастресан, за словами Соболєва, також поки не дав офіційної відповіді.

Антикорупційний комітет Ради вирішив також провести консультації з можливими кандидатами в комісію з аудиту НАБУ, яких громадські організації запропонували Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, 21 березня 2017 року, на пленарному засіданні Ради депутати України не змогли делегувати Найджела Брауна за своєю квотою до складу комісії з аудиту НАБУ. За нього проголосували 200 парламентаріїв при мінімально необхідних 226.

Перед цим голова парламенту Андрій Парубій виніс на рейтингове голосування кандидатури як Брауна, так і другого кандидата – Роберта Сторча. У ході рейтингового голосування перший кандидат набрав більше голосів, після чого його кандидатуру винесли на голосування для затвердження незалежним аудитором НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: