В Україні стартувала програма «Доступні ліки»

Читать на русском
У МОЗ нагадали, що з 1 квітня українці зможуть безкоштовно або з незначною доплатою отримати певні ліки.

Сьогодні, 1 квітня, в Україні стартує урядова програма «Доступні ліки».

Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Вона дає можливість кожному українцю отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма, діабет II типу», - написала Супрун.

Вона зазначає, що доступні ліки за програмою пацієнти зможуть отримати тільки з правильно виписаним рецептом, зразок якого надається за спеціальним посиланням. На кожну призначену лікарем діючу речовину має бути виписаний окремий рецепт.

Препарати можна буде купити тільки в аптеках, які підписали відповідні договори з місцевою владою та мають спеціальну наклейку.

Безкоштовні ліки: що і як можна буде отримати в аптеках за програмою реімбурсації«Слово і Діло» показало, як має вже з 1 квітня запрацювати анонсована урядом програма реімбурсації ліків, а також принагідно нагадало, хто з політиків обіцяв українцям дешеві медпрепарати.

Перелік аптек, за даними глави МОЗ, буде виставлений на сайтах органів місцевої влади, а також буде регулярно оновлюватися.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми стануть безкоштовними для українців з певними захворюваннями.

Також прем'єр запевнив, що з 1 лютого ціни на ліки будуть знижені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: