Посол ЄС в Україні підтримав ініціативи Супрун

Читать на русском
У представництві Євросоюзу в Україні зробили заяву з приводу спроб в. о. голови МОЗ Уляни Супрун провести реформу.
Х'ю Мінгареллі

В Європейському Союзі спостерігатимуть за просуванням впровадження реформи у сфері системи охорони здоров'я України, яку проводить виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» розповів голова представництва Євросоюзу в Україні Х'юг Мінгареллі, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми розуміємо, що існує великий спротив реформі та швидким діям, запропонованим керівництвом Міністерства охорони здоров'я. В зв'язку з цим я дуже ціную рішучість в. о. міністра Супрун у впровадженні цієї найважливішої реформи, яка так необхідна громадянам і на яку вони заслуговують. ЄС стежитиме уважно за розвитком реформи охорони здоров'я», – сказав Мінгареллі.

На його думку, реформа в першу чергу має просунутися в таких сферах, як фінансування охорони здоров'я, первинної медико-санітарної допомоги, у сфері закупівель, громадської охорони здоров'я та стаціонарної допомоги.

Посол ЄС також зазначив, що витрати України на охорону здоров'я сьогодні значно вищі за середній світовий показник для країн, що перебувають на тому ж рівні доходу, але результат – більш ніж на 10 років коротша тривалість життя, що, на його думку, вказує на необхідність реформування системи.

«Це має бути одним із пріоритетів уряду: впоратися з цією проблемою прозоро, користуючись всією наявною міжнародною практикою й за участю провідних фахівців у цій галузі», – підкреслив посол.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що команда Супрун здатна реформувати систему охорони здоров'я. Також слід зазначити, що Супрун звинуватила правоохоронців у тиску на МОЗ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: