У Мінфіні розповіли подробиці відшкодування ПДВ через онлайн реєстр

Читать на русском
Раніше ПДВ  відшкодовували в останні 5 днів місяця. Тепер повертати ПДВ будуть в будь-який день після узгодження суми.

З 1 квітня Міністерство фінансів запустило онлайн реєстр відшкодування податку на додану вартість.

У Мінфіні розповіли, що з 1 квітня року відшкодування ПДВ платникам буде здійснюватися на підставі Реєстру заявок про повернення сум бюджетного відшкодування, формування якого здійснюється ДФС і казначейством, передає «Слово і Діло».

Мінфін обіцяє запуск земельної реформи вже цьогрічМіністр фінансів Олександр Данилюк заявляє про передбачений в меморандумі співпраці з Міжнародним валютним фондом запуск земельної реформи в 2017 році.

«Платник до 20 числа місяця наступного за звітним, подає до органу ДФС за місцем своєї реєстрації декларацію з ПДВ, у складі якої заявка на відшкодування ПДВ», - сказали у відповідальному департаменті міністерства.

Зазначається, що будь-яка транзакція, яка відбувається з поданої на відшкодування ПДВ заявкою, в обов'язковому порядку заноситься на наступний день (крім неробочих) до реєстру та оприлюднюється Мінфіном на його сайті для публічного доступу. Реєстр відшкодування ПДВ буде містити інформацію про заявки платників, які претендують на відшкодування ПДВ та про заявки, щодо яких вже проведено відшкодування, щодня (крім неробочих днів) буде публікуватися на офіційному сайті Мінфіну.

«Запуск онлайн реєстру є революційним кроком для нашої країни. Він зробить неможливим так звані втягування ПДВ та невідшкодування. Тепер кожен підприємець може відстежувати свій платіж онлайн і отримувати інформацію про те, на якому етапі знаходиться його заявка. Більш того, якщо не призначена документальна перевірка, то підприємець автоматично отримує відшкодування по закінченні 30-денного терміну», - сказали в Мінфіні.

Мінфін: реальне зростання ВВП за 2016 рік склав 2,2%За даними Міністерства фінансів України зростання реального ВВП в 2016 році склав більше двох відсотків.

Раніше відшкодовували ПДВ в останні 5 днів місяця. Тепер повертати ПДВ будуть в будь-який день місяця після узгодження суми.

«Тому бізнес зможе краще планувати свою діяльність і отримає додаткові оборотні кошти, починаючи з десятих чисел кожного місяця», - розповіли у міністерстві.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів запустило електронний реєстр відшкодування ПДВ. Зараз відбувається наповнення реєстру інформацією.

Нагадаємо, раніше САП створила Реєстр кримінальних проваджень у судах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: