САП створила Реєстр кримінальних проваджень у судах

Читать на русском
По кожній справі в Реєстрі видно не тільки поточний статус, але і повна хронологія розгляду: ким, де, коли і чому надходило виробництво.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура представила громадськості відкритий і доступний онлайн в цілодобовому режимі Реєстр кримінальних проваджень САП у судах. Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

В САП зазначили, що цей Реєстр стане надійним джерелом інформації для представників ЗМІ та громадських діячів.

Кабмін створив групу з розробки порядку перевірки е-деклараційВ українському Кабінеті міністрів придумали, як вирішити конфлікт між Міністерством юстиції та Нацагентством із питань запобігання корупції.

При створенні Реєстру кримінальних проваджень САП у судах прокурори намагалися зібрати у зручному для сприйняття форматі дані усіх кримінальних проваджень САП з акцентом на стадіях судового розгляду. На даний момент - це 59 виробництв.

«Основна наша мета - справедливе покарання корупціонерів за вчинені злочини за вироком суду. В цьому Реєстрі ми представили непомітну і часто непублічну частина нашої роботи, без якої немає вироків - представництво виробництв у судових засіданнях, які, на жаль, часто не проходять або переносяться. Тепер громадськість зможе по кожній справі бачити нашу діяльність та контролювати розгляд кримінальних проваджень у судах», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, по кожній справі у Реєстрі видно не тільки поточний статус, але і повна хронологія розгляду - ким, куди, коли і з яких причин надходило виробництво.

За його словами, також можна відстежити терміни окремих стадій судового розгляду, склад суддівських колегій тощо.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомляв, що сумнівається в ухваленні Радою закону про антикорупційних судах.

Нагадаємо, раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький спрогнозував дату створення антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: