Мінфін: Україна поки не буде повертати РФ «борг Януковича»

Читать на русском
Згідно з рішенням суду, Україна винна Росії 3 млрд, як частину допомоги режиму Віктора Януковича в обмін на відмову від Асоціації з Євросоюзом. Президент РФ Володимир Путін через Євромайдан видав тільки 3 млрд доларів.

Високий Суд Лондона призупинив своє рішення про виплату Україною російського боргу в розмірі три мільярда доларів з відсотками.

Україні дозволили подати апеляцію на рішення Високого суду. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів, передає «Слово і Діло».

«Суддя задовольнив прохання України про подачу апеляції до Апеляційного суду і надав Україні загальний дозвіл на апеляційне оскарження з усіх питань», - сказано в повідомленні.

Також суддя задовольнив клопотання України про тимчасове призупинення виконання прийнятого рішення.

Україна визнала «борг Януковича» недійснимУкраїна визнала договір позики на $3 млрд між Януковичем і Російською Федерацією в грудні 2013 року недійсним і таким, що не підлягає примусовому виконанню.

Згідно з повідомленням, 29 березня Високий Суд Лондона ухвалив рішення щодо заяви про розгляд справи в порядку спрощеного виробництва позову, поданого Росією проти України, за єврооблігаціями на суму 3 млрд доларів.

Рішення було винесено за результатами слухань, що відбулися з 17 по 19 січня 2017 року.

Суддя надав рішення, яке сторони вперше отримали тільки на слуханні сьогодні. У найближчі кілька днів українська сторона ознайомиться з повним текстом рішення і детально проаналізує його наслідки разом зі своєю командою генеральних адвокатів.

«Нам важливо, що англійський суд визнав протиправні і кричущі акти, вчинені державою-агресором проти України і її народу», - відзначають в Мінфіні.

Міністерство фінансів Росії повідомило, що суд зобов'язав Україну погасити єврооблігації і виплатити відсотки.

Згідно з рішенням суду, Україна винна Росії 3 млрд зі спірних облігацій, випущених в кінці 2013 року як частину допомоги режиму Віктора Януковича в обмін на відмову від Асоціації з Євросоюзом. Президент РФ Володимир Путін обіцяв Януковичу 15 млрд доларів, але через Євромайдан видав тільки 3 млрд доларів.

Раніше народний депутат України Геращенко запевнив, що ВРУ не дозволить Україні виплачувати борг Януковича Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: