Мінфін обіцяє запуск земельної реформи вже цьогріч

Читать на русском
Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляє про передбачений в меморандумі співпраці з Міжнародним валютним фондом запуск земельної реформи в 2017 році.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляє про передбачений в меморандумі співпраці з Міжнародним валютним фондом запуск земельної реформи в 2017 році.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, повідомляє кореспондент «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

«Дійсно, ми плануємо, як це було передбачено і в минулих меморандумах, запустити земельну реформу цього року», - сказав він.

За словами міністра, це потрібно для того, щоб аграрний сектор отримав новий поштовх для розвитку, щоб можна було залучати інвестиції та щоб люди змогли самі розпоряджатися власною землею.

Мораторій на продаж сільгоспземель: історія питання«Слово і Діло» проаналізувало історію питання зі скасуванням мораторію на продаж сільськогосподарських земель, що діє в Україні з 2001 року.

Данилюк вказав на те, що дуже важливо законодавчо унормувати, як буде працювати ринок землі, і що ці питання ще будуть обговорюватися з міжнародними та українськими експертами.

Також програма співробітництва з МВФ передбачає продовження приватизації держпідприємств, реформування Державної фіскальної служби, створення Служби фінансових розслідувань та створення системи антикорупційних судів до кінця поточного року.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що в Україні до 2020 року повинна бути проведена земельна реформа.

Нагадаємо, що Верховна Рада продовжила мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: