Порошенко: єдиний реєстр відшкодування ПДВ почне працювати з 1 квітня

Читать на русском
З 1 квітня на сайті Міністерства фінансів запрацює автоматичний реєстр відшкодування податку на додану вартість.

З 1 квітня на сайті Міністерства фінансів запрацює автоматичний реєстр відшкодування податку на додану вартість.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«1 квітня в повному обсязі починає працювати автоматичний реєстр відшкодування ПДВ», – сказав він на засіданні Нацради реформ.

За словами глави держави, це повинна бути прозора і ефективна система відшкодування ПДВ, що дає можливість подивитися реєстр Державної фіскальної служби кожному.

«Ми не просто повинні відкрити цей реєстр, але зробити так, щоб черговість відшкодування ПДВ суб'єктам господарювання була абсолютно прозорою. Раніше подав на відшкодування, раніше отримав. Кожне втручання в реєстр і електронну програму є кримінальним злочином», – зазначив Порошенко.

За його словами, на засіданні Нацради реформ потрібно обговорити готовність програми і не допустити можливих правопорушень в системі відшкодування ПДВ напередодні запуску реєстру.

«Ми все зробили максимум зусиль, щоб, нарешті 1 квітня запустити реєстр. Поки в тестовому режимі, на три місяці. Але думаю, що він повинен працювати з першого дня ефективно, з другого півріччя – в повному обсязі», – сказав глава держави.

Нагадаємо, 23 березня Кабмін тимчасово звільнив від оподаткування ПДВ операції з металобрухтом.

На початку березня в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі запропонували внести зміни до Податкового кодексу України, які дозволять суб'єктам господарювання реєструватися платниками податку на додану вартість (ПДВ) на підставі електронних заяв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: